Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA | Member: EUROPA DONNA - The European Breast Cancer Coalition

Udruga Europa Donna Hrvatska donirala je odjelu onkologije 6 funkcionalnih kreveta

Objavljeno: 23. prosinca 2019.

Nadolazeći blagdani često bude u ljudima osjećaj pripadnosti, ljubavi i dobrote. Razdoblje je to kada u duhu darivanja i zajedništva poglavito treba obratiti pažnju i na one koji imaju jednake želje i potrebe, ali možda nisu u stanju ostvariti ih sami. Altruizam i nesebičnost jedni su od onih poklona koji obogaćuju i one koji ih daruju jednako koliko i osobu koja ih prima, a možda i više. Predblagdansko doba upravo je zato pravi trenutak da učinite nešto lijepo bez da očekujete išta za uzvrat. Upravo svojim primjerom udruga Europa Donna Hrvatska, koja tokom cijele godine misli na potrebite, predbožićnim darivanjem nas je posjetila kako ima divnih, nesebičnih ljudi svuda oko nas.

Naime, prošli tjedan udruga Europa Donna Hrvatska donirala je 6 novih, funkcionalnih kreveta na Odjel Internističke onkologije Klinike za tumore KBC Sestre milosrdnice. Vijest je to koja je donijela olakšanje te odjeknula odjelom na radost svih hrabrih pacijenata, koji leže na odjelu te primaju kemoterapiju i ponekad su priključeni na infuzijski sustav i po 48 sati. Ovom donacijom udruga je željela olakšati boravak pacijenata na odjelu i bar donekle olakšati višesatno ležanje u krevetu.

Inicijativa je to doc.dr.sc.Vesna Ramljak, predsjednice udruge Europa Donna Hrvatska – neovisne, neprofitne organizacije koja u svojih 20 godina aktivnog djelovanja intenzivno i uspješno radi na podizanju svijesti žena o raku dojke, promiče edukaciju, rano otkrivanje te optimalno liječenje, kao i medicinsku i psihosocijalnu rehabilitaciju oboljelih žena, te istovremeno radi na  povećanju sredstava za istraživanje same bolesti. Europa Donna Hrvatska dio je europske koalicije i krovna udruga za borbu protiv raka dojke u Hrvatskoj. Svojom politikom podrške olakšali su najteže trenutke u životima mnogih žena koje su kod njih u sebi pronašle snagu za borbu.

Glede njihovog posljednjeg božićnog pothvata, donacije Odjelu Internističke onkologije Klinike za tumore KBC Sestre Milosrdnice  doc.dr.sc. Ramljak komentirala je „Izuzetno nam je drago i čast nam je u ovo predblagdansko vrijeme bar malo olakšati boravak naših pacijenata na odjelu. Sam boravak je zasigurno veliki stres za sve njih ali ovim malim darom se nadamo da će im udobnost i svrsishodnost ovih kreveta bar malo uljepšati boravak na odjelu. Zahvaljujem prof.dr.sc. Mariu Zovaku, ravnatelju KBCSM i vd.predstojniku Klinike za tumore doc.dr.sc. Ivanu Milasu na pokazanom interesu i prihvaćanju ove donacije.“

Prepoznati potrebe onih kojima je najpotrebnije dragocjena je životna vještina, čiju vrijednost treba prepoznati i njegovati. Europa Donna Hrvatska udruga je koja je svojim humanitarnim djelovanjem kroz puna dva desetljeća uistinu učinila veliku razliku te to iz godine u godinu opetovano čini, radi čega im zaista treba biti zahvalan i čestitati, pogotovo u blagdansko vrijeme.

(Foto: Bojan Zibar)

Komentari su zatvoreni.