Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA | Member: EUROPA DONNA - The European Breast Cancer Coalition

U čast jubilarne obljetnice Dana ružičaste vrpce, od HNK do Cvjetnog trga, prošetala ponosna povorka pobjednika

Objavljeno: 9. listopada 2019.

Proteklog vikenda centar Zagreba uistinu je nalikovao kao da ga gledamo kroz ružičaste naočale. Naime, upravo tako, s mnoštvom ružičastih balona, smijehom i pozitivnom energijom, obilježili smo okrugli 20. dan ružičaste vrpce. U čast jubilarne obljetnice i ove je godine, od HNK do Cvjetnog trga, prošetala ponosna povorka pobjednika, hrabrih boraca, ali i svih onih koji su dali svoju podršku borbi protiv raka dojke od koje svake godine samo u Hrvatskoj oboli 2500 žena.

Nekoliko stotina sudionika sudjelovalo je u ovoj ponosnoj povorci, među njima i brojna lica iz političkog i društvenog javnog života. Okupljenima pred HNK-a, obratilo se nekoliko političara koji su došli dati svoju potporu, poput ministra zdravstva i izaslanika Predsjednika Vlade prof.dr.sc. Milana Kujundžića, izaslanika Predsjednika Sabora i Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba – prof. dr. Drage Prgometa, izaslanice Gradonačelnika Grada Zagreba, doc.dr.sc. Olivere Majić i doc. dr. sc. Vesne Ramljak, predsjednice udruge Europa Donna Hrvatska. Svojim dolaskom podršku su pružili i brojni poznati, poput Ive Radić, Mije Begović, Sanje Pilić, Uršule Tolj, Marijane Mikulić, Katarine Baban, Lane Gojak, Jurice Popovića itd.

U spomen na sve preminule od raka dojke okupljeni su, držeći u rukama simbolične ružičaste balone, krenuli Masarykovom ulicom te naposlijetku došli na krajnje odredište, Cvjetni trg, gdje se hrabra povorka zaustavila, a puštanjem ružičastih balona odala počast svima koji su od opake bolesti izgubili život. Svjetlana Benčić Colarić, brand managerica Solgara komentirala je akciju sljedećim riječima: “Ponosni smo na to što već šestu godinu zaredom tvrtka Salvus s brendom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji. Suradnju s udrugom Europa Donna Hrvatska nastavljamo i ove godine tijekom cijelog listopada – ružičastog mjeseca, u cijelosti posvećenom borbi protiv raka dojke. Pozivamo građane da prepoznaju akciju te da joj, kupnjom našeg proizvoda Skin, Nails and Hair, daju svoj doprinos. Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair, ukrašen ružičastom vrpcom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.“

Foto: Krume Ivanovski


Komentari su zatvoreni.