Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA | Member: EUROPA DONNA - The European Breast Cancer Coalition

Izađi na zrak i pobijedi (m)rak!

Objavljeno: 13. kolovoza 2018.

U subotu 22. rujna 2018. s početkom u 18 sati na zagrebačkom jezeru Bundek održat će se humanitarna utrka EUROPA DONNA ZAGREB PINK RUN u organizaciji Europa Donna Hrvatska uz bogat popratni sadržaj i glazbeni program za koji su zaduženi DJ SIMON M, ZSA ZSA i grupa BANG BANG.

Ovogodišnja utrka odvija se pod motom «Izađi na zrak i pobijedi (m)rak!», a koncipirana je na način da sudionici sami mogu birati koju će dužinu trčati. Naime, budući da je staza na Bundeku kružna i duga 5 kilometara, moguće je odabrati jedan ili dva kruga, odnosno rutu dugu 5 ili 10 kilometara. Dužinu rute moguće je odabrati prilikom prijave, ali i nakon samog starta.

Osim utrke, na Bundeku će se od 16 do 21 sat odvijati zanimljiv program za sve uzraste kojim ćemo dati svoj doprinos podizanju svijesti  o važnosti zdravog načina života. Posjetitelji će tako moći sudjelovati u različitim edukacijama, zdravstvenim i gastro radionicama, ali i uživati u zdravim smoothiejima, sokovima i koktelima, dok će sve o zdravoj prehrani moći saznati iz prve ruke, od nutricionistice Diane Gluhak.

Za sve one koji još aktivno ne trče, a željeli bi krenuti na pravi način, bit će organizirana škola trčanja, dok će se najmlađi posjetitelji moći zabaviti u dječjem kutku. Ovo sporstsko-zabavno događanje zaokružit će večernji koncert, a posjetitelje očekuju i uvijek atraktivne nagradne igre. Raznolik i bogat program  vodit će Martina Validžić i Marijana Perinić.

Bilo da se u ovu utrku uključite aktivno, kao trkači ili svojim dolaskom odlučite pružiti podršku trkačima i oboljelima od raka, svakako dođite na Bundek, provedite dan na zraku i učinite veliki korak prema svome zdravlju.

Humanitarna utrka Europa Donna Zagreb Pink Run ujedno je i najava «ružičastog mjeseca» – listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke. A upravo zdravi stilovi života, počevši od pravilne prehrane i tjelesne aktivnosti pa do redovitih liječničkih pregleda, važni su za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti koje spašava živote.

Do utrke je preostalo nekoliko dana, a prijaviti se možete do 20. rujna, ovdje.

Startni paketi se preuzimaju u trgovini Top Sport u Avenue Mallu u petak od 14 do 20 sati i u subotu na Bundeku od 16 sati.


Komentari su zatvoreni.