Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA | Member: EUROPA DONNA - The European Breast Cancer Coalition

Europa Donna partner na EU financiranom projektu „Život nas uvijek voli, Petrinja“

Objavljeno: 5. lipnja 2020.

Uspješno nošenje s izazovima modernog načina života istinsko je umijeće koje se pokazuje ključnim za zdravo i sretno življenje pojedinca, obitelji i šire društvene zajednice. Iako postoje dokazano učinkovite tehnike i alati psihosocijalne podrške i osnaživanja pojedinaca koji mogu pomoći, oni su većem dijelu stanovnika Hrvatske nedostupne u njihovoj lokalnoj sredini. Ili su im financijski nedostupne. Upravo za takvim oblicima potpore izraženu potrebu imaju osobe oboljele i liječene od karcinoma. Projekt „Život nas uvijek voli, Petrinja“ uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda te motiviranošću, znanjima i iskustvom nositelja projekta, projektnih partnera i prijatelja projekta, postojeću situaciju na području grada Petrinje, značajno i pozitivno mijenja. Budući da projekt direktno doprinosi ostvarenju dva od 10 ciljeva i zadataka Europa Donne: 5. Osigurati kvalitetnu skrb tokom i nakon liječenja i 7. Znati raspoznati dobru praksu i poticati njen razvoj, Europa Donna se aktivno uključila u njegovu provedbu na području grada Petrinje kao jedan od projektnih partnera.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. kroz Poziv na dostavu ponuda „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“ s ciljem doprinosa razvoju i unapređenju socijalnih usluga i sadržaja na području grada Petrinje te povećanju njihove kvalitete. Ukupna vrijednost projekta je 1.467.338,00 HRK i cjelokupni iznos dolazi iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi od lipnja 2020. do veljače 2022.

Hrvatsko društvo za autogeni trening, hipnozu i terapiju kao nositelj projekta objedinjuje znanja, vještine i resurse s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Sisak, Udrugom za promicanje informatike, kulture i suživota IKS i Hrvatskim forumom protiv raka dojke Europa Donna kao projektnim partnerima te Gradskom knjižnicom i čitaonicom Petrinja i Osnovnom školom Dragutina Tadijanovića kao prijateljima projekta kako bi zajednički doprinijeli proširenju opsega socijalnih usluga na području grada na dobrobit njegovih stanovnika.

Ciljane skupine projekta su nezaposleni, mladi do 25 godina, osobe s invaliditetom, među kojima i osobe liječene od raka dojke, osobe starije životne dobi, opća populacija punoljetnih stanovnika grada Petrinje te stručnjaci zaposleni u institucijama za razvoj i provedbu socijalnih usluga i programa. Kroz program će ukupno proći 187 polaznika tijekom 20 mjeseci provedbe projekta. Program je podijeljen po grupama, a svaku grupu kroz 40 sati obuke vode certificirani edukatori s višegodišnjim iskustvom. Sudjelovanje u programu je za krajnje korisnike besplatno.
Rezultati projekta vidljivi su u pozitivnim promjenama na individualnom, obiteljskom, institucionalnom nivou te na području šire društvene zajednice, grada Petrinje. Svi polaznici koji prođu program osnažit će se i steći cjeloživotna znanja i vještine s kojima će moći prevenirati i/ili samostalno rješavati izazove životnih situacija, čime će se poboljšati svi aspekti njihovog života: od socijalnog uključivanja preko radnih sposobnosti i samostalnosti do mogućnosti stvaranja i održavanja kvalitetnijih odnosa: poslovnih i privatnih, uz dugoročno očuvanje cjelokupnog psihofizičkog zdravlja, što je nedvojbeno najznačajniji rezultat i najveći doprinos održivosti projekta.

Više informacija o projektu, programu i upisima na web stranici projekta eu.autogenitrening.hr/petrinja2020 ili na email adresi eu@autogenitrening.hr.


Komentari su zatvoreni.