Hrvatski forum protiv raka dojke EUROPA DONNA | Member: EUROPA DONNA - The European Breast Cancer Coalition

Europa Donna obilježila 20. Dane narcisa

Objavljeno: 22. ožujka 2016.

Europa Donna Hrvatska – hrvatski forum za borbu protiv raka dojke  je u subotu 19.3.2016.  na Cvjetnom trgu obilježila 20. „Dan Narcisa“ – dan posvećen oboljelima od raka dojke. Taj iznimno važan dan i ovoga puta se održao u sklopu kampanje „Darujmo ružičasti život“, kojom Europa Donna prikuplja sredstva za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. U prikupljanju sredstava u Zagrebu pomogle su brojne osobe iz javnog i društvenog života koje su subotnje jutro provele prodavajući narcise za ovaj vrijedan cilj. Dan narcisa se obilježio u cijeloj Hrvatskoj, u 39 gradova koji su svi članice Europa Donna Hrvatske. Svaki grad u kojem se manifestacija održala donirat će određenu sumu za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa suprugom, predsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, pomoćnica Ministra zdravlja Vera Katalinić-Janković, saborske zastupnice Ingrid Antičević Marinović, Ljubica Matijević Vrsaljko, Sabina Glasovac, ambasadorice Europa Donne Gordana Sobol i Matija Vuica, zamjenica sanacijskog ravnatelja bolnice Sestre Milosrdnice Dijana Delić Brkljačić, Tihana Harapin Zalepugin, Ana Radišić, Jadranka Kosor, Kristina Bradač, Mia Begović, Ivana Delač Đolo, Ecija Ivušić, Bojana Gregurić, Maja Lena Lopatny, Sonja Kovač, Fran, Daniela Trbović, Edina Pršić, Doris Pinčić, Andrea Cmrečki, Ivana Vrdoljak Vanna, Jadranka Sloković, Mislav Žagar, Joško Čagalj Jole i mnogi drugi sudjelovali su u obilježavanju 20. Dana Narcisa te svojim trudom pomogli u prikupljanju prijeko potrebnih sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Zadnjih 20. godina vjerne članice Europa Donna Hrvatske, uz pomoć brojnih suradnika, prijatelja i ambasadora, obilježavaju ovaj važan dan posvećen svim oboljelima od raka dojke. Iz godine u godinu osvještavaju javnosti o raku dojke, pokreću žene širom Hrvatske da daju svoju potporu u ustrajnom traženju bolje edukacije, odgovarajućih pregleda u svrhu ranog otkrivanja, najboljih oblika liječenja i većih ulaganja u istraživanje raka dojke.

Jedna od velikih aktivnosti Europa Donna Hrvatske je kampanja „Darujmo ružičasti život“ u sklopu koje se odvijaju sve akcije organizirane za prikupljanje sredstava za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Radi se o humanitarnoj akciji čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se preko 90% žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ova kampanja je od izuzetne važnosti iz razloga što se aparatom za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje) uvelike smanjuje emitiranje zračenja nad oboljelima, čak i do 20-30 puta, a tok liječenja, kao i sam oporavak, se olakšava.

Povodom pokretanja kampanje pokrenut je i humanitarni 060 broj: 060 91 91 91.

Ovaj projekt se odvija pod medijskim pokroviteljstvom Nove Tv, čija podrška je od iznimnog značaja za rad i napredak Europa Donna Hrvatske.


Komentari su zatvoreni.